T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Tez-Tur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tez-Tur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon
2423511786
Belgegeçer
2423511877
WEB
https://tezturotml.meb.k12.tr
Adres
ERMENEK MAH. 56 NOLU SK. TEZ TUR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ SİTESİ TEZ TUR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BLOK NO: 6 MURATPAŞA / ANTALYA
Vizyon
Eğitim öğretimi çağdaş bir altyapıyla evrensel standartlarda yürütmek, ülkemizde örnek gösterilen kurumlar arasında yer almak ve evrensel değerler ışığında turizm sektörünün ihtiyacını karşılayacak sektöre yön verecek akademik ve mesleki yeterliliği olan bireyler yetiştirmek.
Misyon
Evrensel değerler ışığında bilim , teknoloji ve sanat birikiminden yararlanarak ülke turizminin geleceği için sektöre ulusal ve uluslar arası alanda katkıda bulunmaya hazır, temel bilgi ve beceri, araştırma teknikleri ile donatılmış, sektörde aranan üstün nitelikli mezunlar yetiştirmek.
Başarılar
17. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri (Aralık 2019) - Lise Düzeyi Okulları Öğrenci Restoran Tatlı Tabağı – Altın Madalya - Gençler Modern Turta – Altın Madalya - Lise Düzeyi Okulları Öğrenci Balık Tabağı – Altın Madalya - Lise Düzeyi Okulları Aşçı Ana Yemek Tabağı – Gümüş Madalya - Lise Düzeyi Okulları Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması – Bronz Madalya - Lise Düzeyi Okulları Aşçı Ana Yemek Tabağı – Merit Madalya - Lise Düzeyi Okulları Aşçı Makarna Tabağı – 2 Merit Madalya Uluslararası GastroANTALYA Yemek Yarışması ( Aralık 2019) - En İyi Lise Kategorisi – En İyi Lise Birincisi ve Altın Madalya - Lise Düzeyi Okulları Modern Türk Mutfağı – Gümüş Madalya - Lise Düzeyi Okulları Öğrenci Restoran Tatlı Tabağı – Gümüş Madalya - Lise Düzeyi Okulları Aşçı Makarna Tabağı – Gümüş Madalya - Pratik Gençler Pizza/Pide – Gümüş Madalya - Lise Düzeyi Okulları Öğrenci Balık Tabağı – Bronz Madalya - Lise Düzeyi Okulları Öğrenci Ana Yemek Tabağı - Bronz Madalya - Lise Düzeyi Okulları Öğrenci Turta - Bronz Madalya
Öğretmen :46
Öğrenci :347
Derslik :21
Atölye-İşlik :8
Konferans Salonu :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2513
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Saatler
08.00-15.50
Isınma
KLİMA
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Okul, şehir merkezine 10 km mesafededir. Öğretmen ve öğrenciler okula ulaşımlarını Servisler ve Özel Araçları yardımıyla sağlamaktadırlar. Ayrıca sürekli olarak belediye halk otobüsleri (TC16 – TC16/A – KC34) şehrin birçok merkezine ulaşımı sağlamaktadırlar.
Servis Bilgisi
Var
Yerleşim Yeri
Okulumuz Antalya Ermenek Mahallesindeki, Havalimanını Kundu´ya Bağlayan Turizm Yolunun kenarında yer almaktadır. Okulumuz Çevresindeki yollar geniş ve düzenlidir, ışıklandırma ve trafik sinyalizasyonu uygundur. Okulumuz Antalya merkeze biraz uzak olmasına rağmen, ulaşım açısından bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Öğrencilerimiz servislerle ya da belediyeye ait otobüslerle okula kolaylıkla ulaşabilmektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl Merkezine 15 Km, İlçe Merkezine 15 Km.
Kontenjan Bilgileri
Yiyecek içecek hizmetleri Alanı: 180 Konaklama ve Seyehat hitmetleri alanı:30
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır